Categorii
Blog

Tendințele designului interior în 2021

Designerii au analizat cele mai recente evoluții din lumea designului și ne-au invitat să privim spre viitor. Aceste șase tendințe vor fi dezvoltate cu siguranță anul viitor.

Culoarea verde

Au fost câteva anotimpuri, designerii au folosit în mod activ nuanțe roz, acum au fost înlocuiți cu verde. Acestea sunt culorile preferate de mentă, pastelul moale (de exemplu, o nuanță de „salvie”) și smaraldul mai profund.

De exemplu, Pantone Color Institute a introdus o paletă a celor mai populare nuanțe pentru perioada toamnă-iarnă 2020-2021, printre care Edenul verde închis. Amintește de pădure și de prospețime.

Acum, designerii vorbesc mult despre nevoia de plante vii în interior. Clienții doresc adesea să aducă o anumită prospețime cadrului, dar nu sunt pregătiți să aibă grijă de plante. Aici vine culoarea verde în salvare – în decor sau în detalii.

Stilul retro

Acum nu vei surprinde pe nimeni cu el – cei retroactivi au rămas la culmea popularității de mai multe sezoane. Dar în 2021 vor crește.

Anii 70, 80 și 90 sunt încă cei mai populari. În același timp, designerii iau tot ce este mai bun și îl îmbină cu tendințele moderne. Prin urmare, atunci când decorați casa, puteți paria în siguranță pe ratan, catifea, mobilier cu accesorii din metal și un decor din sticlă de cristal. Esențialul este să nu exagerați și să le folosiți dozate.

Tendința pentru anii 80 și 90 în design este dictată în principal de filme și emisiuni TV populare. De exemplu, seria de cult „Lucruri foarte ciudate”, care rulează din 1983, a adus o mare contribuție.

Mobilier cu forme moi

Anul acesta, mobilierul neted rotunjit a devenit popular și, în viitor, designerii îl vor experimenta mai mult în proiectele lor. Acestea fiind spuse, această tendință a venit și din anii ’80 și ’90.

Pentru mobilierul dimensional cu forme rotunjite, este nevoie de puțin mai mult spațiu decât pentru modelele unghiulare convenționale. Este mai bine să nu încercați să instalați o astfel de canapea într-un living mic. Dar, cu saci de fasole și scaune, totul este mult mai simplu – nu vă fie teamă să experimentați!

Tipărituri

Amprente florale și animale, geometrie și abstractizare – toate acestea vor fi dezvoltate în noul an 2021. Pentru a înțelege mai bine tendințele, spionează periodic ideile din lumea modei și a designului vestimentar – aproape toate tendințele se repetă în designul interior.

Patchwork-ul a devenit treptat depășit … pentru a reveni în 2021. În orice caz, în designul îmbrăcămintei, această impresie este acum foarte populară. De exemplu, Michael Kors a lansat o colecție de haine cu efect de plapumă. Deci, nu vom fi surprinși dacă în curând patch-ul va reapărea înăuntru.

Lucru manual

Nu veți fi surprinși de producția de mașini, dar produsele artizanale sunt foarte populare. Și designerii încearcă să folosească obiecte interioare, dacă nu unice, cel puțin create în loturi mici.

Cele mai populare materiale vor fi naturale și ecologice – cum ar fi lemnul și lutul. Atunci când este utilizată, producția minimizează impactul asupra mediului.

Multe mărci au contribuit deja: de exemplu, IKEA a lansat recent o colecție ecologică de articole fabricate manual din materiale regenerabile.

Franjuri

Anul acesta, designerii au observat o tendință distractivă: periile și franjurile sunt cusute pe perne decorative obișnuite. Și dacă înainte această tehnică părea depășită, acum totul s-a schimbat.

Anul 2021, tendința va lua o scară mai mare: în interior, detaliile vor deveni mai discrete la prima vedere, ceea ce creează confort și adaugă atmosferă. Pariați pe texturi – nu veți pierde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *