Categorii
Blog

Tendințe interioare ecologice care merită urmate în 2021

În fiecare an, rândul vegetarienilor este completat cu noi susținători, sortarea gunoiului devine un obicei, apelează din toate sursele să proceseze, să repare, să dea și să consume în mod rezonabil bunuri.

O perspectivă ecologică asupra vieții a atins și interiorul. Acum, înainte de a cumpăra un nou articol de decor, îl gândim bine, să decidem dacă este cu adevărat nevoie sau nu. O alegere conștientă a materialelor de finisare ecologice a devenit cheia respirației libere în propria casă. Și sănătatea și siguranța celor dragi – aceasta este cheia pentru crearea unei atmosfere armonioase de acasă, pentru care ne străduim cu toții atât de mult.

Deoarece casa este un loc de forță și relaxare, ar trebui să arate adecvat, să reflecte gusturile noastre și să „protejeze” de lumea exterioară. Casa oferă un sentiment de securitate, care lipsește uneori în ritmul modern al vieții. Cel mai apropiat de natură și armonie este stilul ecologic, care a rămas popular de la sfârșitul secolului al XX-lea. Spre deosebire de alte domenii, proiectarea ecologică, pe lângă aspectele decorative, implică diferențe calitative în materialele de decor și filozofia proprietarilor casei.

Ce este stilul eco?

Spațiul cu accent pe materialele naturale este confortabil și organic. Are o mulțime de plante, mai puțin mobilier și lumină. Designul folosește lemn, piatră, piele, lut, in, bumbac, lână etc. Aspectul se relaxează datorită tonurilor naturale de verde, bej, maro, albastru, galben, teracotă, precum și nuanțelor pastelate.

Acest stil este potrivit pentru persoanele conștiente care își monitorizează sănătatea, se gândesc la viitorul planetei și sunt gata să contribuie la protecția acesteia. Vă spunem ce tendințe ecologice sunt acum apreciate.

Minimalism

Este posibil să nu vă gândiți la asta, dar minimalismul și dragostea pentru un interior „curat” fără detalii inutile este o adevărată alegere ecologică. Dacă apartamentul dvs. nu este plin de lucruri inutile și achizițiile impulsive de articole interioare drăguțe nu sunt despre dvs., felicitări, ați optat pentru un consum conștient.

Dar acest lucru nu înseamnă deloc că urmarea unui stil de viață ecologic ar trebui să te facă să trăiești într-un apartament cu pereți goi și un singur pat. În primul rând, ar trebui să vă gândiți la scopul lucrurilor pe care le cumpărați și unde vor merge după ce vă vor servi.

Investiții în calitate

La piețele de vânzări și purici, puteți găsi multe lucruri de calitate care vor dura mai mult de un an, dar cel mai adesea ne confruntăm cu o pierdere a minții atunci când vedem un preț galben și o cantitate mică. Chiar dacă nu avem cu adevărat nevoie de acest lucru sau altul, îl vom lua oricum, pentru că este profitabil.

Beneficiul în acest caz este dubios, deoarece cel mai adesea lucrurile din colecțiile vechi primesc reduceri. Investind în calitate, luptăm împotriva excesului de consum.

Multifuncționalitate

O altă tendință reiese din minimalism și din investițiile în calitate – multifuncționalitate. De exemplu, un puf și un pat mare pot fi locuri pentru depozitarea hainelor. Acest lucru funcționează atât pentru spațiile mici, cât și pentru persoanele care nu doresc să cumpere fără minte o mulțime de articole de interior și să facă tot ce este necesar.

1. Acoperire cu piatră

În 2021, piatra naturală a devenit o adevărată tendință (în special textura de marmură și granit). Suprafețele din piatră pot împodobi podeaua, pereții, blaturile. În funcție de interior, piatra naturală și decorativă dă un sunet diferit: va ajuta la crearea confortului, ca într-o casă franceză, sau va aduce o răceală subtilă dacă interiorul este realizat în stil scandinav. Acoperirea cu piatră este durabilă și este extrem de armonioasă în combinație cu alte materiale, în special lemnul și sticla.

2. Culoare smarald

Această culoare din interior este folosită cel mai adesea pentru tapițerie și decorarea pereților. O astfel de culoare, ca o gură de aer proaspăt într-o metropolă. Emerald relaxează ochii, reîmprospătează interiorul și conferă camerei o notă de aristocrație sofisticată. Această culoare se potrivește bine cu nuanțe mai deschise de verde și albastru intens.

3. Pereți verzi

Decorarea unei case cu plante nu este doar frumoasă, ci și utilă. Nu este un secret faptul că, pe lângă oxigen, multe plante secretă elemente utile. Dar îngrijirea plantelor este destul de împovărătoare în ritmul actual de viață, prin urmare, sistemele automate de udare câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Astfel de sisteme sunt destul de scumpe, dar efectul și comoditatea pe care le oferă sunt incomensurabile.

În plus, un perete de plante sau mușchi nu este mai puțin popular. Este folosit adesea în țările scandinave. După ce se tratează cu glicerină. Acum mușchiul nu are nevoie de sol, nici de udare, nici de lumină.

4. Mobilier din carton

Tendința de reciclare ia amploare, iar cea mai populară direcție este mobilierul din carton. Cartonul ondulat, care se obține ca urmare a reciclării hârtiei, este realizat folosind o tehnologie specială în mai multe straturi. Un astfel de carton este capabil să reziste la sarcini foarte mari. Prin urmare, un astfel de mobilier pare fragil doar la prima vedere. În plus față de respectarea mediului, mobilierul din carton este convenabil pentru mobilitatea acestuia – un copil mic își poate muta cu ușurință masa sau scaunul în orice parte a camerei. În plus, un astfel de mobilier nu este păcat de vopsit, iar prețurile pentru acesta sunt destul de accesibile în comparație cu setul de bucătărie tradițional.

5. Tehnologia modernă

Și, în sfârșit, vreau să vorbesc despre o tendință care este foarte populară acum. Aceasta este o combinație de tehnologii moderne și materiale tradiționale.

De exemplu, unele elemente ale unui taburet sau lampă de podea pot fi realizate pe o imprimantă 3D, în timp ce altele sunt realizate din lemn. Iar contrastul combinației dintre plastic și materiale naturale arată foarte creativ.

6. Finisaje de podea, perete și tavan în stil ecologic

Pentru a decora pereții , cel mai bine este să alegeți:

  • pictura cu rama din lemn;
  • tulpini de bambus;
  • tapet din plută sau hârtie;
  • plăci din ceramică sau piatră artificială, al căror decor este realizat sub natură.

Tavanul poate fi decorat într-un stil modern, dar în acest caz este mai bine să folosiți material mat. Tavanul cu panouri de lemn și un tavan cu mai multe niveluri va arăta original, iar tavanele înalte pot fi decorate cu grinzi de lemn, adăugând o întorsătură designului interior.

Pardoselile din lemn sau piatră vor fi o completare excelentă pentru interior, puteți folosi, de asemenea, plăci de parchet, pardoseli din plută sau plăci ceramice.

Ecostyle se va potrivi perfect în designul oricărei camere, puteți proiecta ca o cameră separată sau întreaga casă. 

1. Dormitor

Puteți crea o atmosferă de căldură și confort creând un dormitor în stil natural. Acest design implică utilizarea de materiale naturale pentru decorare și o paletă de culori naturale. Pentru iubitorii de natură, stilul ecologic este o adevărată ieșire.

2. Bucătărie

Bucătăria în stil ecologic arată simplă și armonioasă. Designul natural poate fi combinat cu tehnologia, principalul lucru este să ne concentrăm pe materiale naturale și țesături naturale, să optăm pentru mâncăruri ecologice.

Mobilierul de bucătărie este cel mai bine folosit din stejar natural sau mesteacăn, principalul lucru fiind că nu sunt acoperite cu vopsele și lacuri.

3. Camera de zi

Interiorul camerei de zi ar trebui să fie perfect și necesită o mare responsabilitate pentru abordarea proiectului casei. Camera ar trebui să rămână spațioasă, dar în același timp să arate confortabilă. Cel mai bine este să folosiți mobilier tapițat scăzut, perne decorative și covoare în culori naturale.

Puteți adăuga culoare interiorului folosind plante de interior și tapete, va fi interesant să vă uitați la un șemineu bio, care este ideal pentru zonarea unui studio. Originalitatea în design va fi realizată de corpuri de iluminat din materiale naturale, coșuri de răchită care pot fi folosite ca părți funcționale sau decorative ale interiorului. O soluție elegantă ar fi ușile glisante și arcurile.

4. Camera copiilor

Ecostyle este potrivit pentru un copil de orice gen și vârstă și cel mai important – va fi în siguranță. În proiectarea camerei, principalul lucru este să lăsați cât mai mult spațiu posibil pentru jocuri și studiu. Merită să folosiți nuanțe naturale plăcute, imprimeuri cu animale sau motive florale sau să folosiți culori deschise în decorarea camerei – designul ar trebui să fie ușor și discret.

5. Baie

Designul băii într-un stil ecologic nu implică o revoltă de culori și contraste pronunțate de culoare, imaginea vizuală ar trebui să fie mai degrabă calmantă, liniștitoare, dar proprietarii de băi ecologice, desigur, au dreptul la pete de culoare! În primul rând, excepția naturală este culoarea verdelei (nu verde, ci culoarea verdelei!), Care poate fi în mod arbitrar saturată și strălucitoare. În al doilea rând, este alb. Poate că stilul ecologic este unul dintre puținele în care albul joacă rolul nu de context, nu de fundal, ci de pată de culoare. Întrebarea – dacă este nevoie de alb într-o baie ecologică – este încă discutabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *