Categorii
Blog

Tendințe de covoare și covoare: Alegerea modelelor elegante în 2021

Covor – nu este doar decorarea podelei. Acesta este un element de decor care joacă un rol important în interior. Dacă credeți că culoarea și modelul covorului nu contează, vă înșelați. Astăzi, covoarele sunt din nou la modă, iar adevărații cunoscători ai frumosului, răsfoind cataloage și participând la expoziții, pot spune cu încredere că, dacă depui efort, poți obține un lucru cu adevărat unic, frumos și interesant în casa ta.

Anterior, covoarele zăceau pe podea aproape în tot apartamentul. Căi mici pe coridor, pânze confortabile în baie și modele rectangulare mari și solide în sufragerie. Absența covorului părea o decizie proastă. Ultimii ani au făcut ajustări la viziunea asupra lumii a noii generații. Și deja mulți dintre ei caută opțiuni originale și neobișnuite.

Ce covoare sunt la modă? Vom denumi principalele direcții:

 • Cu un model asimetric . Forme, zigzaguri și imagini neobișnuite, a căror semnificație poate fi înțeleasă doar prin privirea atentă a pânzei. De regulă, covorul este ales în combinație cu interiorul camerei și poate continua tema generală a designului;
 • Prezența scuffs . Antichitatea artificială este o nouă tendință. Se pare că mai mult de o generație a familiei s-a plimbat prin palat. Dar aceasta este o impresie înșelătoare. Acest efect se obține datorită fricțiunii. Dar este important să nu exagerați, altfel va exista un aspect gras;
 • Motive orientale . Se crede că locul de naștere al covorului este estul. Imaginea clădirilor, a cupolelor, a diferitelor zigzaguri – toate acestea amintesc de o mie și una de nopți, povești despre Șeherezada. Și după aceea chiar vrei să vizitezi nisipurile Persiei și să te familiarizezi cu tradițiile Iranului.

Atunci când alegeți, merită să acordați atenție interiorului camerei. Compoziția orientală pe podeaua unui apartament în stil hi-tech va arăta destul de ciudat. Covorul, indiferent de dimensiunea sa, poate fi transformat în compoziția principală din cameră prin schimbarea accentului de culoare pe acesta și adăugarea unei răsuciri designului. Acest lucru este folosit de experții în interior, oferind nu numai covoare luminoase, ci și lână.

Cum să alegi un covor la modă?

Dacă tot nu știi cum să alegi covorul potrivit, ascultă sfaturile noastre.

 • Primul pas este de a determina unde va fi covorul. De exemplu, poate fi un covor de podea sau un covor de perete. 
 • În continuare – selectați dimensiunea . Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoașteți dimensiunile camerei și să înțelegeți pentru ce aveți nevoie de covor. Pentru frumusețe, confort sau protecție împotriva frigului. Îl veți pune sub mobilier sau va rămâne într-o poziție liberă.
 • Clarificăm forma modelului . Sunt rotunde, ovale, pătrate, dreptunghiulare. Dar ce este acolo – pentru orice gust, chiar și pentru cel mai exigent, fabricile de covoare sunt gata să facă chiar și cele mai nestandarde opțiuni. De exemplu, un romb, un triunghi sau chiar un trapez.
 • Lungimea podelei . Pentru cei care se tem că covorul poate deveni un loc de acumulare a prafului, este mai bine să prefere unul scurt. Cei obișnuiți să meargă desculți vor aprecia covorul lung. Dar amintiți-vă că cu cât covorul este mai lung, cu atât este mai dificil să aveți grijă de el. 
 • Desene . Creativitatea cumpărătorului poate fi diferită, prin urmare desenele trebuie să fie în concordanță cu dorințele și preferințele cumpărătorului, dar și cu stilul casei sale.

Covoarele pot fi fabricate în fabrică sau lucrate manual. Ultima opțiune este mult mai scumpă, dar arată și mult mai interesantă în interior.

Cum să alegeți covoarele din fiecare cameră a casei?

Atunci când alegeți un covor, merită să începeți de la direcția stilistică a interiorului camerei, precum și de la scopul său. De exemplu, o opțiune în culori blânde, pastelate, este ideală pentru camera de zi sau dormitor. Covoarele gri arată frumos pe podea în sufragerie. Această culoare arată armonios în diferite interioare tehnologice care au elemente de minimalism.

Dacă cumpărătorul este interesat de modele și efecte, atunci o alegere ideală ar fi un covor decorat cu ornamente 3D sau piese îmbătrânite artificial. Astfel de soiuri sunt o descoperire excelentă pentru adevărații cunoscători ai frumuseții. Acestea vă permit să arătați o viziune individuală a interiorului camerei.

Aspectul covorului exprimă de obicei solicitările proprietarilor apartamentului. Pentru camera de zi, unde oaspeții sunt adesea întâmpinați, achiziționează adesea opțiuni cu un covor mare. Acestea se caracterizează prin moliciune și un nivel sporit de confort. Adesea, în camerele mari de locuit achiziționează covoare mari care acoperă întregul etaj. În acest caz, produsul moale și elegant acționează ca un accent luminos al oricărei direcții de stil.

Atunci când alegeți un covor la modă pentru dormitor, merită să luați în considerare forma patului, schema de culori a materialului textil. Pentru confortul și confortul, un model gros este o alegere excelentă. E frumos să mergi desculț pe un astfel de covor.

Covor în sufragerie

Alegerea clasică este covoarele scurte, care se disting prin rezistența de invidiat la abraziune.

Un covor de lână de oaie este alegerea celor care vor să dea un aspect nobil interiorului sufrageriei. Are o viață lungă, dar se murdărește repede. Un covor din mătase naturală va decora interiorul unui living nu mai rău decât unul din lână; se distinge prin durabilitate și netezime.

Covor în dormitor

De regulă, covoarele groase sunt așezate în dormitoare, deoarece acestea nu numai că arată confortabil, dar sunt excelente și pentru a păstra căldura din cameră.

În ceea ce privește forma, covoarele pătrate și dreptunghiulare sunt alese în mod tradițional. Dar în dormitoarele cu forme rotunde covoarele arată grozav.

Soluția originală este selecția unui covor pentru culoarea așternuturilor sau a perdelelor. Designerii nu recomandă așezarea covoarelor colorate în dormitor. Este mai bine să alegeți un covor simplu de nuanțe calme. Nu va irita ochii și nu va umple dormitorul cu confortul și căldura. 

Covor în dormitorul copiilor

Medicii recomandă cu tărie așezarea covoarelor în camerele copiilor din materiale mixte cu proprietăți hipoalergenice.

În ceea ce privește desenele, o imagine vie a unui personaj de desene animate sau erou este o soluție excelentă.

Covor în coridor

Având în vedere faptul că intrarea și coridorul sunt camere cu trafic intens, este mai bine să acordați preferință covoarelor sintetice și subțiri, deoarece tolerează abraziunea și sunt rezistente la murdărie și umezeală. Dacă alegeți dintre covoare din materiale naturale, este mai bine să vă opriți alegerea pe un covor de lână cu bază de bumbac.

Culoarea covorului trebuie să fie în armonie cu împrejurimile. Coridorul va arăta grozav cu un covor mic de culori vesele care umple interiorul cu prospețime. O soluție bună sunt covoarele gri, bej închis și maro

Covor în bucătărie / baie

La alegerea unui covor pentru bucătărie sau baie, se iau în considerare rezistența la umiditate și ușurința de îngrijire. Se recomandă o bază de cauciuc pentru a preveni alunecarea pe plăci ceramice. Este de dorit ca covorul de bucătărie să fie tratat cu compuși speciali care îl protejează de murdărie.

Tipuri de covoare

Cumpărătorul este nedumerit de alegerea materialului, culorii și formei covorului. Este important să se ia în considerare metoda de fabricație. Durabilitatea produsului de covor va depinde de aceste caracteristici, iar cerințele de îngrijire pot diferi. De aceea este înțelept să studiezi tipurile de covoare existente pentru a nu calcula greșit odată cu achiziția.

De regulă, o pardoseală modernă ar trebui să rezolve următoarele probleme: estetică și modă, căldură și confort, ecologie și sănătate, izolare fonică, siguranță, rezistență la uzură, ușurință în întreținere. Da, covoarele au încetat să mai fie o necesitate, dar datorită rezistenței și durabilității lor ridicate, unei varietăți de culori (modele), prezenței aproape de orice dimensiune, precum și a diferitelor densități de fibre. 

Covor de lână

Lâna ocupă pe bună dreptate o poziție de lider ca material natural pentru covoare, deoarece este foarte caldă și moale, pe lângă faptul că este rezistentă la uzură și poluare. Covoarele din lână sunt dense și groase, de aceea absorb bine sunetul și resping umezeala, fiind un atribut de lungă durată (durează de la 20 la 50 de ani).

Minusuri: se poate observa că covoarele din lână nu sunt potrivite pentru persoanele care suferă de alergii și tind să acumuleze o sarcină statică și nu sunt gata să se întindă sub soarele arzător.

Acest tip de covor poate fi realizat din lână de miel, capră și cămilă.

 • Lana de miel este cea mai populară, deoarece este profitabilă din punct de vedere economic (există o mulțime de oi).
 • Părul de capră este mai bun decât mielul în ceea ce privește caracteristicile, dar un astfel de covor va fi greu de găsit. Covoarele din lână de capră sunt mai puțin frecvente din două motive: creșterea caprelor este mai dificil de cultivat și sunt cultivate în principal pentru produse lactate.
 • Părul de cămilă este cel mai bun material, dar foarte scump, este perfect pentru covor. Acest strat este mai puternic și păstrează mai bine căldura. În plus, nu provoacă alergii și nu este electrificat. Există mult mai puține cămile, trebuie înțeles, nu va fi ușor să obțineți un covor din lână de cămilă.

Covor de bumbac

Foarte des, covoarele din bumbac sunt plasate în camere cu umiditate ridicată, deoarece absorb bine umezeala. Dar trebuie avut în vedere faptul că covoarele din bumbac sunt inferioare din punct de vedere al rezistenței, iar în prezența umezelii se uzează și mai repede. Conform senzațiilor tactile, acestea sunt mai moi decât lâna, este mai ușor să le curățați. Cel mai probabil, nu veți putea găsi un covor din bumbac pur, lâna va fi amestecată, ceea ce va îmbunătăți doar toate caracteristicile covorului.

Covor de bambus

Atât ca aspect, cât și la atingere, un covor de bambus va fi original în comparație cu alte materii prime. Astfel de covoare sunt alese pentru aspectul lor original de orientare exotică. De asemenea, se utilizează materiale vegetale similare, cum ar fi iuta, sisalul și algele. Covoarele sunt rezistente, dar nu sunt potrivite pentru încăperile umede.

Covor de viscoză sau mătase

Prin senzații tactile, covoarele de viscoză seamănă puternic cu mătasea. Și arată luxos, în principal datorită modelului bogat, oferind o strălucire lucioasă și strălucitoare la soare (toate acestea sunt inerente mătăsii). Covoarele din mătase sunt brodate manual din țesături strălucitoare, subțiri, dar rezistente. Viscoza este un analog, respectiv, mult mai ieftin decât covoarele din mătase naturală. Covoarele din mătase nu sunt așezate pe podea, sunt tratate ca o operă de artă, locul lor pe mobilier sau pereți.

Când iubești stilul rustic, poți alege covoare din cârpe. Sunt colorate, ieftine, se potrivesc perfect în spații mici, practice și mai ales pot fi spălate la mașină. Credem că arată ca un stil bunicuță, care este ceva învechit, dar occidentalii, în special nordicii, îi tratează ca pe decorațiuni textile patchwork, datorită diferitelor culori și modelului unic. 

Covoare în diferite stiluri de design interior

Pentru a diversifica camera, dă-i un aspect finit și adaugă note de confort, ajutând un covor ideal selectat pentru un anumit stil. În plus, cu ajutorul unui model specific, vă puteți concentra cu pricepere pe acest element de decor. Pentru a nu face o greșeală cu alegerea și a crea o dispoziție armonioasă specială în cameră, vă recomandăm să acordați atenție următoarelor aspecte ale compatibilității covoarelor cu diferite stiluri de interior:

Loft

Produsele pentru pardoseală pentru stilul modern de mansardă sunt adesea decizii de proiectare foarte interesante. Potrivit multor profesioniști, pentru o astfel de direcție va fi o soluție excelentă să alegeți covoare cu modele neobișnuite pentru a alege produse de covor absolut simple. Un covor alb pur va fi soluția ideală pentru acest stil, dacă interiorul conține mobilier în astfel de nuanțe. Dacă doriți să evidențiați o anumită zonă din cameră, asigurați-vă că acordați atenție modelelor pestrițe cu o varietate de forme geometrice.

Clasic

Covoarele în stil clasic pot fi foarte diferite. În principal, acestea nu ar trebui să fie nuanțe foarte strălucitoare, cu modele simetrice. De exemplu, covoarele pufoase care pot fi așezate în centrul camerei sunt perfecte pentru camere de zi și hale confortabile.

Scandinav și eco

Covoarele pentru stilul scandinav și ecologic au nevoie de calm, nu prea elaborate, ar trebui să completeze întregul interior cât mai mult posibil și să nu îl contrazică. Cu toate acestea, nu trebuie să fie monofonice, diverse ornamente și dungi sunt binevenite.

Etno

Acest stil este un fel de model luminos și colorat de covoare, care sugerează prezența modelelor sub forma unei varietăți de abstracții. Mai mult, aceasta nu este neapărat forme geometrice, ci și aranjamente florale.

Modelele de covoare pentru stilul interior american sunt opțiuni textile care, pe de o parte, nu atrag multă atenție și, pe de altă parte, arată foarte concis, în timp ce vor deveni un supliment minunat la interior. Astfel de covoare pot fi cu o varietate de modele.

High Tech

Acest stil este mărginit îndeaproape de stilul minimalismului, implică un minim de detalii, simplitatea anumitor lucruri și, desigur, este ideal pentru oamenii de afaceri care locuiesc în apartamente sau case moderne. Mulți cumpărători cred că este foarte dificil să alegeți covoare pentru acest stil de interior, dar nu este cazul. În principal, ar trebui să alegeți modele cu un model geometric clar, de exemplu, cu pătrate, cercuri și dreptunghiuri. Astfel de covoare moderne pot acoperi întreg spațiul de pe podea sau unele părți specifice ale acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *