Categorii
Blog

Oglindă de tavan: idei de design pentru fiecare cameră

În perioada minimalistului reținut, care continuă să fie cea mai influentă tendință în design, dorința de soluții elegante cu note șic se simte din ce în ce mai mult. Cu toate acestea, decoratorii ridică această nostalgie în masă și oferă modalități foarte neobișnuite de a diversifica interiorul. Cea mai izbitoare dintre ele este tavanul în oglindă – suprafața reflectorizantă de deasupra capului pare neobișnuită și creează efecte optice uimitoare.

Dacă decideți să decorați tavanul cu materiale oglindite, vă așteaptă un număr incredibil de descoperiri și idei inspiratoare. Astăzi, diverse materiale și tehnologii vă permit să creați straturi care sunt cu adevărat unice în exclusivitatea lor. Pentru a face decorul plăcut ochiului și pentru a sublinia în mod favorabil armonia decorului și a mobilierului, merită să învățați puțin mai multe despre modalitățile de integrare a acestuia în diferite camere din casă, precum și accesoriile conexe care vă permit să vă creați designul uimitoare.

Cum se creează o suprafață oglindă: materiale de tavan

Desigur, oglinzile precum cele la care ne uităm de obicei nu sunt cea mai bună opțiune pentru decorarea unei suprafețe verticale: sunt prea fragile, este greu să le fixați și, dacă cad, pot provoca daune grave nu numai obiectelor interioare, ci de asemenea, pentru viața și sănătatea ta. Cu toate acestea, nu are sens să le luăm în considerare în principiu, deoarece astăzi, producătorii oferă materiale create special pentru astfel de scopuri.

 • Ochelari cu oglindă. Un material aproape autentic care captivează prin proprietățile sale reflexive excelente și o varietate de soluții. Datorită tehnologiilor moderne, decoratorii oferă multe opțiuni pentru plăci de oglindă – colorate, în relief și cu un model, care pot fi chiar comandate pentru un proiect de design specific. Cu toate acestea, are și dezavantaje – fragilitate, preț ridicat și sisteme complexe de fixare.
 • Tavan întins. Astăzi puteți comanda o foaie de oglindă din film PVC. Materialul vă permite să creați o țesătură perfect plană fără sudură și cu modelul de care aveți nevoie. Simultan, plafonul întins este destul de ușor de deteriorat. În plus, în unele cazuri, va trebui să aveți grijă de o ventilație suplimentară: pânzele din PVC pot afecta circulația liberă a aerului în cameră.
 • Panouri din aluminiu. Un material ușor cu un luciu caracteristic, oferind interiorului un aspect extraordinar de elegant. Vă permite să creați un model spectaculos și să adăugați individualitate unui mediu creat în conformitate cu principiile minimalismului de înaltă tehnologie sau moderne. Nu există prea multe opțiuni de proiectare cu astfel de panouri; cu toate acestea, cele care există sunt suficiente pentru o actualizare la modă.
 • Placi de plastic. Baza ușoară, lipită cu o folie oglindă, nu numai că este plăcută la un preț accesibil, ci și cu simplitatea și fiabilitatea fixării – țiglă este fixată fără probleme folosind un strat adeziv special pe partea din spate sau lipici obișnuit de tapet. În același timp, poate fi proiectat numai cu o suprafață perfect plană și se poate pregăti pentru înlocuirea stratului de acoperire în 2-3 ani, deoarece filmul se estompează destul de repede.

Atunci când alegeți materialul pentru un plafon oglindit, asigurați-vă că luați în considerare nivelul de umiditate din cameră, precum și curenții de aer și frecvența luminii solare directe, deoarece filmul și sticla pot fi susceptibile la acestea.

Tavanele cu oglindă: decorarea camerelor

Decorarea tavanelor cu oglinzi în tot apartamentul este riscantă și, cel mai probabil, nu este necesară: vă puteți sătura rapid de un număr mare de suprafețe reflectorizante. Încercați să faceți o astfel de acoperire într-una dintre camere și va fi suficientă pentru unicitatea interiorului în ansamblu. În același timp, decorarea tavanului în fiecare dintre incinte are propriile sale secrete și reguli.

Sufragerie

Camera în care oaspeții sunt întâmpinați este cel mai bun loc pentru un tavan oglindit. Aici va arăta potrivit și moderat de elegant. De asemenea, cea mai mare cameră din casă deschide posibilități nelimitate pentru experimentele de proiectare – puteți încerca următoarele opțiuni:

 • Inserturi de tavan oglindite. O modalitate excelentă de a menține un ritm interior dat, de a adăuga originalitate și de a sublinia o anumită zonă. Adesea sunt așezate în jurul unui candelabru, în zona unui șemineu sau a unei canapele.
 • Oglindă colorată. O suprafață reflectorizantă care se potrivește exact cu culoarea cheie a paletei din camera de zi este o mișcare excelentă pentru a crea o atmosferă armonioasă. Spoturile și benzile metalice adaugă personalitate.
 • Oglinzi cu gravură. Modelele și ornamentele exclusive de pe suprafața tavanului îl transformă într-un decor interior independent, care nu are nevoie de niciun decor însoțitor sau alte texturi lucioase din camera de zi.
 • Panouri oglindă. Acestea sunt alcătuite din plăci și elemente de diferite forme, ceea ce face posibilă întruchiparea viziunii tavanului ca unul dintre cele mai expresive obiecte de artă din designul camerei.

Dacă camera de zi nu este prea mare, este foarte posibil să acoperiți tavanul cu o pânză oglindită complet. În același timp, ar trebui să se țină seama de unitatea stilistică: decorarea cu oglinzi, care arată armonios cu clasicele și art deco-ul, va părea străină în sufragerie, unde domină high-tech-ul și futurismul.

Sala de mese

Designerii sunt extrem de atenți la ideea unui tavan oglindit în bucătărie. Este puțin probabil ca o cameră cu fluctuații constante de temperatură și umiditate să fie un mediu adecvat pentru orice material reflectorizant. Cu toate acestea, o astfel de acoperire în sala de mese nu este numai adecvată – ci și incredibil de relevantă.

Cea mai populară soluție este designul clar al zonei de luat masa – adică a zonei de tavan direct deasupra mesei. Această tehnică este foarte rezonabilă, deoarece vă permite să extindeți vizual spațiul, să îl faceți mai aerisit și solemn și să aduceți un anumit chic în atmosferă. Următoarele opțiuni pentru decorarea cu elemente de oglindă au devenit recent cele mai populare:

 • plafon oglindit iluminat – cu un sistem ascuns sau pete elegante;
 • plăci oglindite cu fațetă – marginile irizate sunt deosebit de relevante pentru modern, neoclasic și art deco;
 • film oglindă cu modele baroce sau geometrice;
 • o combinație de inserții în oglindă cu candelabre elegante sau pandantive la modă la tavan;
 • înregistrarea unei secțiuni a unui tavan oglindit într-o baghetă sau stuc.

Hol

Tavanul oglinzit din hol este o soluție care combină cu succes practicitatea și estetica. Amplasarea suprafețelor reflectorizante în zona de intrare vă permite să adăugați vizual spațiu și lumină și să vă faceți șederea pe hol mai confortabilă.

Există o mulțime de opțiuni pentru utilizarea oglinzilor într-o astfel de cameră: poate fi fie o suprafață lucioasă solidă, fie plăci teșite, utilizarea inserțiilor, precum și combinația lor cu plafoane de diferite tipuri. Cel mai îndrăzneț poate încerca combinația cu un perete în oglindă, dulap sau oglinzi înalte: această tehnică transformă interiorul în ceva fantastic.

Dormitor

Suprafața reflectorizantă de deasupra patului este o soluție destul de extravagantă, dar în același timp, vrăjitoare. Un astfel de plafon va sublinia rafinamentul atât al dormitoarelor moderne, cât și al celor clasice; cu toate acestea, va necesita respectarea următoarelor reguli:

 • Potriviți exact schema de culori a dormitorului – dacă camera este decorată în culori calde, ar trebui să vă gândiți la dale de oglindă colorate.
 • Model calm, de preferință simetric, nu trebuie să existe niciun ritm zdrențuit și „ondulații” vizuale.
 • Scenariu de iluminare atent gândit – este important să aveți grijă ca tavanul să nu reflecte lumina pentru dvs. inconfortabil.

Un dormitor este o opțiune excelentă pentru a încerca plafoane cu oglindă cu efect de cer înstelat la modă sau o combinație de elemente reflectorizante cu grinzi de lemn. În același timp, încercați să nu exagerați: un design inutil și greoi și complex poate părea inutil.

Baie

Acoperirile cu oglindă sunt destul de potrivite pentru o baie – dar numai dacă camera este suficient de spațioasă. Dar nu vă puteți nega ideile originale și puteți acționa la scară mare: o suprafață complet acoperită de elemente reflectorizante va cuceri cu strălucire și un joc vizual captivant cu spațiul. Când vă gândiți la idei de design, aveți grijă să selectați materialul rezistent la umezeală: în cazul unei băi, acesta este un must absolut.

Oglindă plafon: Concluzii

Decorarea tavanului cu finisaje în oglindă este o ocazie excelentă de a arunca o privire nouă asupra posibilităților pentru designul contemporan. Oglinzile atrag suprafața funcțională de bază în scenariul de decorare, făcându-l deosebit de echilibrat, coeziv și unic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *