Categorii
Blog

Ce pardoseală să alegi în 2021?

Moda – este atât de inconsecventă … Prin lansarea unei alte colecții noi de produse, fiecare producător care se respectă este pur și simplu obligat să surprindă un consumator sofisticat, oferind în același timp material proaspăt revistelor populare și publicațiilor online.

Și dacă vorbim despre haine, bijuterii și accesorii, atunci a rămâne mereu „în tendință” este, desigur, scump, din punct de vedere psihologic și fizic, dar în principiu este posibil. Când avem de-a face cu interioare care nu sunt create într-o zi, atunci, după ce am terminat în sfârșit construirea unei case sau renovarea unui apartament, se poate dovedi că designul nu mai este la modă …

De aceea, designerii de interior de vârf își sfătuiesc clienții să nu se concentreze prea mult pe tendințele de ultimă oră, preferând soluții dovedite, urmând stilul ales și gustul propriu.

Pentru a crea un spațiu de locuit „atemporal”, care va fi confortabil astăzi și relevant, și după 5 ani sau mai mult – aceasta este probabil sarcina principală pentru designerii profesioniști.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă deloc că nu sunt interesați de noutățile la modă, materialele moderne sau tendințele populare. Dimpotrivă. Progresul nu se oprește, dezvoltarea este o parte integrantă a succesului. Și, dacă sunteți în prezent în proces de renovare, s-ar putea să fiți interesați și de tendințele podelei din 2021.

Cele mai bune tipuri de pardoseli pentru 2021

Pardoseli de diferite tipuri le găsim zilnic în zeci de variante. Cu toate acestea, foarte puțini oameni sunt bine orientați în ele – că pot recunoaște materialul, calitatea și caracteristicile acestuia. Vom aranja o scurtă excursie în categoriile de pardoseli și vom alege cele mai reușite soluții – relevante și la modă în acest sezon. Să aruncăm o privire mai atentă asupra pardoselii și să discutăm cum să o proiectăm în 2021.

Pardoseli din lemn

Nu, nu un laminat sau linoleum cu un model de „aspect lemn”, și anume lemn natural. Cel mai adesea, acesta este un set sau un parchet mai bugetar (dar, totuși, destul de scump). Un consumator bogat nu se teme de cea mai ușoară îngrijire. Simplitate, naturalețe, prietenie cu mediul – acestea sunt prioritățile, exact ceea ce este la modă, elegant și frumos astăzi.

Această categorie include atât parchetul, cât și parchetul din bucăți. Acoperirea este ecologică, costisitoare și are un aspect perfect. Minusul său se află în caracteristicile unei îngrijiri atente și a unei rezistențe relative. Cu toate acestea, lemnul de pe podea a fost și rămâne lider, ceea ce spune multe.

În ceea ce privește designul, puteți alege o textură pronunțată (rustică), dungi sau culoare simplă. Totul aici este în conformitate cu preferințele dvs. și este imposibil să oferiți orice sfat concret.

În ceea ce privește ultimele tendințe din 2021, o textură caracteristică, oarecum elaborată, este la modă. Cu cât mai multă rugozitate, denivelare, curbură atât în ​​culoare, cât și în dispunerea fibrelor de lemn, cu atât mai bine.

Placă ceramică

Placile sunt cele mai practice de utilizat în băi, pe balcoane, pe coridor. Nu este la fel de capricios ca pardoseala din lemn și va rezista atât la umiditate, cât și la abraziune. În ceea ce privește proiectarea, producătorii oferă o alegere atât de largă în 2021 încât plângerea este pur și simplu un păcat. Aici chiar și cei mai pretențioși clienți pot găsi un model adecvat. Oportunitățile sunt extinse în măsura în care mulți oferă deja servicii individuale de proiectare și pot crea fie o placă complet nouă în funcție de schițele dvs., fie pot picta în oricare dintre mii de culori deja existente special pentru dvs.

Minusul plăcii este că este rece la atingere, deci dacă este posibil înainte de instalare, merită să vă gândiți la încălzirea prin pardoseală sau să folosiți covoare în locuri de contact frecvent și prelungit cu picioarele.

Conform designului plăcilor, se pot distinge mai multe tendințe principale: imitații ale diferitelor materiale – lemn, marmură, piatră, metal; imitații ale materialelor din piele, modele orientale și patchwork.

Doi in unu

O combinație de mai multe pardoseli într-o singură cameră pare foarte neobișnuită. Poate fi două tipuri de parchet așezate în funcție de un anumit ritm. De asemenea, poate fi o combinație de vopsea și lemn, lemn și gresie sau altele.

Dacă vă decideți despre așa ceva, asigurați-vă că consultați maistrul și meșterii care vor pune acest etaj – există o problemă de nivelare, deci trebuie să fie avertizați în prealabil, astfel încât, dacă este necesar, constructorii să poată pregăti corect baza pentru așezare.

Piatră naturală

Piatra naturală este una dintre cele mai preferate acoperiri de podea în 2020. Piatra arată foarte pitorească, dar necesită o îngrijire atentă și investiții semnificative la cumpărare. De asemenea, nu uitați că acest etaj va fi destul de rece, așa că nu uitați de încălzirea acestuia.

Orice modele, ornamente pot fi tăiate din piatră, mai multe variante pot fi combinate între ele – și acest lucru îl face absolut universal în ceea ce privește designul și aspectul.

Printre alte opțiuni, în acest sezon, designerii preferă marmura – un tip de piatră nobilă și rafinată, cu un model excelent. Așezarea de marmură pe podea poate părea aproape fără ciment. Dacă, dimpotrivă, doriți să subliniați diversitatea acesteia, foile de marmură pot fi așezate intenționat în direcții diferite. Acest lucru creează un model suplimentar pe podea și va atrage atenția binemeritată.

Etaje autonivelante

Această metodă de acoperire nu este încă foarte comună. Farmecul său se află în mari posibilități estetice. Podelele autonivelante pot fi în mod ideal monofonice, transparente, pot imita pictura pe podea cu orice precizie și pot crea iluzii vizuale. Într-un cuvânt, oferă un zbor nelimitat de fantezie – ceva ce anterior nu se putea face decât pe pereți, acum este practic și funcțional posibil pe podea.

Un alt plus în absența îmbinărilor – așa cum ați înțeles deja din nume, podeaua este „turnată” pe bază și distribuită uniform de-a lungul ei de la margine la margine. Întrucât această metodă de finisare a podelei începe să câștige inima designerilor, aproape toate variantele de pardoseli autonivelante sunt la modă în 2020 – atât monofonice, cât și cu modele și efecte diferite de „transparență”.

Podea de beton

Minimalismul pătrunde în toate sferele vieții noastre. Proiectarea hainelor, a site-urilor de internet, a interioarelor – peste tot putem observa tendința de simplitate maximă, concizie, „înțelegere”.

Podea de beton

Minimalismul pătrunde în toate sferele vieții noastre. Proiectarea hainelor, a site-urilor de internet, a interioarelor – peste tot putem observa tendința de simplitate maximă, concizie, „înțelegere”.

O cantitate minimă de decorațiuni – așa pot fi caracterizate tendințele modei. Bineînțeles, acest lucru este doar la prima vedere, deoarece crearea unui spațiu armonios în stilul mansardei, industrial etc. necesită multă muncă.

Acoperire cu beton pentru casă sau birou – aceasta, desigur, nu este șapa prăfuită care poate fi găsită în vechile garaje. Amestecurile de polimeri în vrac nu sunt deloc atât de înfricoșător de reci, mult mai durabile și, desigur, foarte eficiente.

Camera în care este planificată instalarea unui etaj similar, în sine, este pur și simplu obligată să aibă o zonă solidă și este mai bine să încredințați decorarea casei unui maestru cu experiență, pentru a nu obține un rezultat ridicol.

La vârful popularității, nuanțele de gri, cu toate acestea, podelele din beton pot fi foarte diferite.

Acest tip de pardoseală este o decizie destul de îndrăzneață. Imitația sau betonul natural pe podea este o alegere riscantă pentru mulți. Dar el nu este destinat să treacă neobservat.

Aruncați o privire la exemplele de succes ale utilizării unei astfel de acoperiri – puteți fi, de asemenea, printre cei cărora le place.

Podea din plută

Înțelegând dorința consumatorului de a cumpăra și utiliza materiale sigure mai ecologice, experții prezic popularitatea plutei în 2020. Da, podeaua dvs. și o sticlă de vinul dvs. preferat pot avea ceva în comun.

Din plută se obține un substrat excelent izolator termic și fonic pentru alte pardoseli de finisare.

Cu toate acestea, pardoseala din plută cu gresie sau rulou este o opțiune de modă durabilă, ignifugă și rezistentă la pete. Deși acoperirea este destul de recunoscută, nuanțele pot fi variate, deci există întotdeauna posibilitatea de a alege combinația perfectă.

Ce tip de pardoseală să alegeți pentru diferite camere în 2020

  • Hol . Podeaua din hol întâmpină deseori solicitări mecanice, deci este mai bine să acordați atenție materialelor durabile. De exemplu, un laminat este perfect pentru un hol. De asemenea, puteți utiliza linoleum în detrimentul unui cost redus.
  • Baie . Baia este, de asemenea, mai bine finisată cu plăci ceramice.
  • Camera de zi . Pentru camera de zi, merită să cumpărați un laminat sau parchet datorită aspectului nobil și a bunei compatibilități cu orice interior.
  • Bucătărie . Pentru bucătărie se folosesc cel mai des plăci sau laminat. De asemenea, puteți termina bucătăria cu linoleum. Puteți combina diferite pardoseli, zonând camera.
  • Camera copiilor . Pentru camerele copiilor, ar trebui folosită pardoseala din plută, care este una dintre cele mai calde. De asemenea, materialul de acoperire din plută se va bucura de izolare fonică.

Podele 2021: Culori și nuanțe

Ce culori ale podelei de lemn vor fi cele mai populare:

  • Eclipsă sau întrerupere. Efectul cărbunelui întunecat, care funcționează cel mai bine pe lemnul de esență tare și arată mai mult ca o umbră sau întrerupere, fără reflexie lucioasă. O astfel de întuneric mat catifelat;
  • Maro închis – marmură maro bogată, ușor modificată în funcție de numărul și locația venelor albe. Culoarea funcționează excelent pe parchetul, în special pe parchet, cum ar fi nucile. În general, culoarea nucilor din familia corectă a culorilor maro reușește întotdeauna, pare a fi atemporală, în timp ce este potrivită în majoritatea stilurilor și se potrivește bine cu alte suprafețe;
  • Stone Grey – care a fost demonstrat pentru prima dată în 2007. Acesta continuă să fie o tendință și nu numai în cazul învelitorilor de podea, ci și în alte bunuri de larg consum. Servește ca fundal neutru și elegant pentru bej, roz decolorat și altele. Devine din ce în ce mai rafinat pe măsură ce se dezvoltă. Popularul gri va fi turnat cu argint, patină, va fi suflat de antichitatea nobilă, în timp ce textura uniformă și netedă este importantă;
  • Calcarul francez este cea mai superba culoare a lemnului tare. Nu chiar zgâriat, nu destul de curat, nu chiar sculptat. Această culoare își creează căldura prin alb simplu, cu galben și roz. Este doar cald, ca o piatră pe care o veți vedea într-un vechi castel din Franța;
  • Sare albă de mare. Ușor transparent, nu plat și mat. Împreună cu ceața, cu nuanțe de culoare, din reflexii de surf și nisip din Bermuda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *